Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Historier om mobning

 

Jeg ville begå selvmord som 9-årig

Kvinde 36 år

I frikvartererne kunne mobberne finde på at stå i en kreds rundt om mig uden at sige noget. Hvis jeg tog et skridt til højre, gjorde de det også, og jeg kunne ikke komme ud af deres kreds. Nogle gange råbte de – andre gange var de stille – og gårdvagterne så det, syntes det var en sær leg, men greb ikke ind.

Læs hele beretningen

 

Pigmentfejl i håret 

Mand 24 år

Dagen efter var jeg en tøsedreng, fordi jeg græd. Jeg græd igen, jeg græd så meget at mine tårer dryppede ned på den seddel, jeg havde fået af mine forældre om, hvorfor jeg gik hjem dagen i forvejen.

Læs hele beretningen

 

Jeg bankede ham, der drillede mig konstant

Kvinde

?det var vel egentlig sådan, at når den ene var offer, holdt den anden "fri". Hvis vi åbenlyst støttede hinanden endte det alligevel med, at vi begge var i skudlinjen.

Læs hele beretningen

 

Fra by til land

Kvinde 48 år

Jeg tænker ofte på, om mobningen egentlig var en form for hævn. Fordi jeg var dygtig i skolen, mine søstre var dygtige, min far var skolens leder osv. osv., fordi "nogen" måske syntes jeg var privilegeret.

Læs hele beretningen

 

Bumse

Kvinde 57 år

Jeg tror nu, at mobningen hang sammen med, at jeg var en bevidst pige som i underskolen gerne gav drengene en på kassen hvis de kom for tæt. Det var nok en forsinket hævn som ramte mig på et dengang sårbart sted.

Læs hele beretningen

 

Bange for at sætte mine børn i skole

Kvinde 31 år

Jeg blev bange, men reagerede ved at række tunge og lade som om, jeg var ligeglad? Mobningen har tilført mit liv stor sorg og stor vrede.

Læs hele beretningen

 

Lærerens kæledægge

Kvinde 22 år

Det var som et konstant pres en uafbrudt kold mur af små bemærkninger, skæve blikke, hvisken og grinnen bag min ryg.
Jeg blev mobbet med, jeg var lærerens kæledægge, stræberen, den evigt bedrevidende, den grimme pige, buttet uden sans for mode.

Læs hele beretningen

 

Reunion for den gamle klasse

Mand

Vi viste godt, at det var forkert. Men 'hvor' forkert det var og hvor mange der egentligt var påvirket af det, kom først frem 7 år efter, vi var blevet studenter.

Læs hele beretningen

 

Intellektuel mobning

Kvinde 16 år

Man kan vel sige det var en intellektuel form for mobning, hvor det ikke var "Øv bøv du lugter!" men noget i retning af "Jeg synes det er utroligt du går med dem der".

Læs hele beretningen

 

Lad som ingenting

Kvinde 40 år

Mine forældre rådede mig til at "lade som ingenting". Det førte til, at jeg besluttede at "føle ingenting"? Et langt stykke hen ad vejen, virkede det.

Læs hele beretningen