Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Historier om mobning

Voksnes beretninger om mobning i barndommen  

Forskellighed

I eXbus vil vi gerne være 'station' for disse personlige beretninger. Derfor har vi oprettet Galleriet, hvor du kan finde nogle af de historier, der er blevet indsendt til os - både spontant og efter opfordring.

Da vi i 2007 besluttede at oprette Galleriet, opfordrede vi i dagspressen folk med mobbeerfaringer (uanset position i begivenhederne) til at sende os personlige beretninger om mobning. Vi bad skriverne om at fortælle om konkrete begivenheder, og vi bad om overvejelser over, hvad det har betydet i voksenlivet. 

Anonyme beretninger

Vi har redigeret historierne let. Vi har anonymiseret beretningerne, så ingen navne, skoler, lokalområder eller lignende vil kunne genkendes. Vi har fjernet meningsforstyrrende stavefejl og givet beretningerne overskrifter.

Historierne er ikke bearbejdet forskningsmæssigt og analytisk. De står med de betydninger og prioriteringer, som skriveren selv har valgt at lægge i teksterne.

Formålet med Galleriet er at give adgang til fænomenet mobning, sådan som det kan opleves og beskrives af folk i tilbageblik. For forskere og studerende ligger der her empiri til inspiration, og for alle ligger der beretninger at tænke videre med, hvis du gerne vil beskæftige sig med mobning.

Læs beretningerne

Mobning kalder ofte fortællinger frem fra folk, der gerne vil berette om egne mobbeoplevelser fra skoletiden.

Nogle har allerede historien liggende i skrivebordskuffen, andre bliver måske opfordret af deres netværk til at berette i en tid, hvor der er fokus på emnet. Oplægsholdere om mobning oplever, hvordan folk i pauserne eller efter foredraget tager kontakt for at fortælle deres historie.  Når eXbus-projektet bliver omtalt i medierne, er det heller ikke ualmindeligt, at vi får e-mails med mobbeberetninger.